18 Şubat 2018 Pazar

SÜRGÜNDEKİ DOĞU TÜRKİSTAN HÜKÜMETİ’NDEN PEKİN YÖNETİMİ'NE ÇAĞRI VE UYARI…



Description: dtsh antetli logoشةرقعي تىركعستان جذمهذرعيعتع سىرضىندعكعهأكىمعتع
EASTERN TURKISTAN GOVERNMENT IN EXILE
DOĞU TÜRKİSTAN SÜRGÜN HÜKÜMETİ
          
--Şubat/Feb/2018—

SÜRGÜNDEKİ DOĞU TÜRKİSTAN HÜKÜMETİ’NDEN
PEKİN YÖNETİMİ'NE ÇAĞRI VE UYARI…
--
Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti Başbakanı İsmail Cengiz, yayınladığı bildiri ile Pekin Yönetimi’ni; Çin Komünist Partisi’nin Doğu Türkistan’da uygulamaya başladığı “Zorunlu, Konaklamalı "Kardeş Aile Projesi"ne son verme çağrısında bulunarak, aksi takdirde bu durumun bölgede kanlı iç kargaşaya neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

--

            Çin egemenliği altındaki "Uygur Özerk bölgesi" olarak adlandırılan Doğu Türkistan'da son son bir yıldır (2017 Mart ayı) sürdürülen "Çinli olmayan Azınlık Halklarını Sindirme, Etkisizleştirme Siyaseti" şiddetini artırarak devam etmektedir.
            Uygurlar ile Han Çinlilerinin kaynaşması adı altında asimile edilmesinin hedeflendiği malum olan bu siyasetin gereği olarak son üç aydır (Aralık 2017) uygulanmaya başlanan "Kardeş Aile Projesi" çerçevesinde, Çinli erkeklerin namahrem Uygur evlerinde konaklamalı zorunlu misafir edilmeye başlanması yoğun tepkilere neden olmaktadır.
            Çinli aileler ile kendi evlerinde en az 15 gün bir arada yaşamaya zorlanan ve eşleri terbiyeleme kamplarında gözaltında tutulan Uygur kadınların çaresizce gözyaşlarını yüreklerine akıtarak Çinli ailelere özellikle Çinli erkeklere hizmet vermek zorunda bırakılmaları kabul edilebilir bir durum değildir...
            Uygur ve İslam örf adetine göre bu durum, "haklı bir cinayet" sebebidir. Çünkü namahreme izinsiz ve rızasız girmek "namusun kirlenmesi" demektir. "Namus" ise, Türk-İslam medeniyetinde en önemli manevi değerlerin başında gelir.
            Pekin Yönetimi'ni acil olarak bu sorunu çözüme kavuşturmaya, bu uygulamadan vazgeçilmesi için Bölgesel Halk Hükümeti'ne talimat vermeye davet ediyoruz.
            Beklenildiği gibi bu proje; kardeşliği, kaynaşmayı pekiştirmeyecek aksine dini, kültürel ve yaşam farklılıklarından dolayı iki halk arasında derin ve onarılmaz uçurumlar oluşmasına neden olacaktır...  
            Eğer bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmez ise, kısa sürede yeşerecek "intikam duyguları", Doğu Türkistan halkını toplu ayaklanmaya, iç kargaşaya, iç savaşa sevk edecektir ki; bu binlerce masumun ölmesi aynı zamanda hem “Enerji Hatları”nın hem de İpek Yolu Projesi'nin de zarar görmesi demektir...

İSMAİL CENGİZ
DTSH Başbakanı
  ,

      

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder