7 Aralık 2016 Çarşamba

Yaşayan İnönücülük Mirası



Başvekil İsmet İnönü'nün İtalya gezisine çıktığı 22 Mayıs 1932'de yayımlanan Cumhuriyet gazetesi





  1. Milletin Değerlerine Karşıtlık
  2. Masonluk, Mason kadrolar
  3. Mandacılık
  4. Yunanseverlik
  5. Brütüsçülük
  6. İngilizcilik
  7. Almancılık
  8. 2.Adamlık Sendromu
  9. Diktatörlük/Milli Şef
  10. Adına Para Bastırma Densizliği
  11. Girişimci Düşmanlığı (Nuri Demirağ)
  12. Irkçılık (Varlık Vergisi)
  13. Fikir Düşmanlığı (fikri olanı hapse atma; ZVTogan, Nazım Hikmet, HNOrkun, Orhan Kemal,) Atatürk vefat ettikten sonra Türklükle çalışanları hapse attı İnönü ve onlar ırkçı diye tanımlandı. Örnek çoktur. Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, ve daha niceleri hapiste çürüdüler. Hatta Necip Fazıl Kısakürek gibi büyük bir şair hapse girdi. Bu arada solcularla da uğraştı. Kimi hapse girdi kimi yurt dışına kaçtı. Nazım Hikmet gibi. Sonuçta düşünen insan kalmadı. Geriye kalanlar da korkudan sinip bu konulara hiç girmediler. Yani İnönü entelektüel bir çöl yarattı ve ondan sonra gelenler aynı geleneği sürdürüp düşünenler ceza aldı. Adnan Menderes üniversiteden birçok hoca attı onlara 147'ler dendi. 1980 darbesinde üniversitelerden çok hoca atıldı ve ayrıldı. 
  14. 2.Dünya Savaşında Almanlara Krom Satma
  15. Milletin seçtiği ilk Başbakanı İdam ettirme..
  16. Dilimizde "Eski Yunan "  başlıklı akademik çalışmalar çok sayıda var ama  aynı çalışmalar "Eski Türk" için geçerli  değil. 
  17. Batı, eski tarihini, mitolojisini  hertürlü yaşatıyor. Biz de Atrium, Palladium, Nautilus gidiyoruz.Eski tarihimize kültür köklerimize nasıl erişim sağlayacağız? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder