29 Ağustos 2016 Pazartesi

15 Temmuz Hakkında Bazı Gözlemler (Taslak 1)

1.       Perde gerisindekilerin ana hedefini Türklerin Anadolu’dan çıkarılması olarak değerlendirmekten yanayım. Kalkışma darbe kisvesi altında işgal girişimi olarak gözükse de,  iç savaş çıkarmayı hedeflese de…
2.       Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinin büyük önemi bir kez daha kanıtlanmıştır.
3.       Cumhurbaşkanımıza suikastı hedeflediği anlaşılan 15 Temmuz gecesi girişimleri 15 Temmuz’a kalkışanların gözlerinin ne kadar karardığının en önemli kanıtlarının başında olsa gerek.
4.       Başta Ömer Halisdemir olmak üzere 241 şehidimiz canlarını vatanları için feda etmişlerdir.
5.       İlk defa onbinlerce vatan haini ortaya çıkmıştır.
6.       Vahşi bir kalkışmadır.
7.       “Sorgulanmamış ezberlerin” öneminin daha da anlaşıldığı bir olaydır. Çünkü sıklıkla basın-yayın organlarında “Bundan sonra darbe olmaz” şeklinde görüşler açıklanıyordu.
8.       Batı’nın bir ihanetidir, düşmanlığıdır.
9.       Tarihimizde 1071’den sonraki en önemli olaydır. 1071 Anadolu’ya girişimiz idi. 15 Temmuz Anadolu’dan çıkarılma sürecinin ilk adımı olacaktı. Sonraki adım Anadolu’yu Hıristiyan yurdu yapmak olacaktı.
10.    Türk milletinin “koyun” olmadığının kanıtıdır.
11.    Dünyada hiçbir ülkeye yapılmayan şekilde düşmanın maşalar eliyle 50 yıl süren sızma çabasının finalidir. Sızma çabasının 50 yıl sürmesi düşmanın hedefinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor olmalı.
12.    1718’de başlayan Batıcılığın bitişidir.
13.    Bir kısım “aydın” maskeli (kılıklı) kifayetsizlerin, kerameti kendinden menkul olanların, ‘aslını inkar eden haramzadelerin’ bitişidir.
14.    FETÖ Terör Örgütü’ne dahil olanlar “gücü”, “güçlüyü” baz almışlar olsa gerek (Güce tapma).  Arkalarına gücü, güçlüyü alanları motive eden ana unsur kişisel menfaatleridir. Bu sebeple yapı Terör Örgütü olmanın yanında esas itibariyle bir ‘Menfaat Şebekesidir’. Bu bakımdan konu kişiler için ahlak alanında değerlendirilmelidir.
15.    Milletimizin ferasetinin, basiretinin, sağduyusunun özel bir kadim davranış olarak kökleştiğinin en önemli kanıtlarından birisidir.
16.    Milletine “Bidon Kafalı” diyebilenlerin yenilgisidir.
17.    Süreçte yaşananlar Cumhuriyetimizin gerçek anlamına kavuştuğunu bizlere göstermektedir.
--------------------------------------------------
Bülent Ağaoğlu
29.08.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder